Acte de suport a les colònies escolars amb la participació d’Ensenyament i Joventut

El Director General d’Atenció a la Familia i Comunitat Educativa, Jordi Miró, i la Directora General de Joventut, Marta Vilalta, mostraran el suport institucional del Govern a les colònies escolars, en un acte promogut per les tres organitzacions que agrupen la gran majoria de cases de colònies del país, dilluns vinent, 29 de maig, al Palau Macaya de Barcelona.

L’esdeveniment es preveu com una trobada del món de les colònies amb els representants de la Generalitat, i el títol que s’ha triat per encapçalar-lo és prou expolícit:

COLÒNIES I EDUCACIÓ: DOS CONCEPTES INSEPARABLES

L’acte serà d’accés lliure i gratuït, però es recomana la inscripció prèvia. Ho podeu fer a través d’aquest enllaç:

Inscripció

Malgrat el reconeixement generalitzat a les virtuts educatives de les estades en cases de colònies, mai fins al moment no s’ha produït un pronunciament públic de suport institucional. Amb aquest acte s’anunciaran, d’altra banda, diverses iniciatives, enmarcades en el projecte Colònies i Educació, per promoure les colònies escolars. D’entre totes elles en destaca la creació d’un grup de treball integrat per tècnics del Departament d’Ensenyament i per representants de les associacions patronals del sector de les colònies, per estudiar l’aplicació de mesures que facilitin i promoguin la realització de colònies escolars. Per diverses raons, entre les quals destaquen la disminució de la capacitat adquisitiva de les families durant els darrers anys i les dificultats que han d’afrontar els docents per realitzar aquestes activitats, les colònies escolars han disminuit de forma notable. El reconeixement d’aquesta situació és, per tant, la primera passa necessària per pensar en fórmules que tornin a activar aquesta pràctica, que constitueix una singularitat molt remarcable del sistema educatiu català.

També durant la sessió del Palau Macaya es destacarà la convocatòria del primer Premi Interuniversitari Colònies i Educació, destinat a treballs de grau i d’estudi per als alumnes universitaris de disciplines vinculades a l’educació i la pedagogia. Sis facultats catalanes d’educació col·laboren en aquesta iniciativa, i el periode de recollida de treballs estarà vigent fins a les darreries del mes de juny. El treball guanyador obtindrà una gratificació de 1.000 euros i la difusió del sou contingut per mitjans electrònics.

La Direcció General de Joventut, organisme interlocutor habitual del sector de les colònies per la part de l’administració, farà també explícit el seu suport a les colònies escolars amb la signatura d’un conveni, que s’està acabant d’acordar aquests dies, amb una dotació econòmica de suport al projecte Colònies i Educació.

Els presidents de les tres entitats impulsores del projecte intervindran també en el transcurs de l’acte, i exposaran els objectius i finalitats de la iniciativa, a més de repassar l’estat actual del sector. Són Joan Segarra, president de la Confederació, Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya, Werner Estellé, president de l’Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC), i Pere Mulero, president de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec).

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s