Converses amb la Universitat de Vic

solerA finals del mes de gener, representants de l’Accac (Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya) i de l’Acellec (Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura) es van reunir amb Joan Soler, degà de la Facultat d’Educació de la Universitat de Vic. També hi havien de ser presents membres de la Confederació (Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya), però per imprevistos de darrera hora no hi van poder assistir. Va ser la primera reunió de la ronda de trobades que estem programant amb les facultats d’educació de totes les universitats catalanes per promoure acords en el marc del projecte Colònies i Educació. Joan Soler va mostrar una predisposició excel·lent per trobar vies de col·laboració i fins i tot es va elaborar una llista de possibles propostes de treball conjunt. Aquesta llista es sotmetrà igualment a la consideració de la resta de Facultats d’Educació del país i s’intentarà que els acords siguin interuniversitaris.

Si el procés de converses que acabem d’encetar avancés correctament es podria firmar un acord o conveni per tal que la col·laboració es posi en marxa ja durant el proper curs acadèmic. Entre les possibilitats comentades destaquen la idea de promoure pràctiques extracurriculars en cases de colònies entre els estudiants universitaris, la promoció de treballs de final de grau sobre les colònies escolars, la creació d’un premi per reconèixer els millors treballs, l’impuls de la recerca sobre els desenvolupament de les colònies escolars durant el període històric de la transició democràtica, la inclusió de formació específica en els centres universitaris de formació continua o la incorporació d’itineraris formatius específics en diverses titulacions com educació social, educació infantil o ciències de l’activitat física i l’esport.

Durant les properes setmanes i mesos s’intentarà concretar accions sobre cadascun d’aquests temes i tots aquells en els quals s’aconsegueixi un acord s’inclouran en un possible conveni que es signaria amb la UVIC i, potencialment, amb altres facultats del país.

El projecte Colònies i Educació preveu altres àmbits d’actuació, com la concertació amb l’administració, la promoció de mesures que beneficiïn els mestres per facilitar la seva participació en colònies escolars i propostes de divulgació i conscienciació social sobre el benefici de les colònies escolars. Aquesta iniciativa la impulsen conjuntament les tres organitzacions que representen majoritàriament els propietaris o gestors de cases de colònies a Catalunya: la Confederació, l’Accac i l’Acellec. La filosofia del projecte s’expressa en aquesta declaració, i el conjunt d’accions previstes es poden consultar en aquest espai web.

Aquesta entrada s'ha publicat en Universitat i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s